Snelgroeiend IT bedrijf Gen25 haalt nieuw groeikapitaal binnen

Gen25 beoogt met deze investering door het MBO & Groei Fonds de sterke groei te continueren.

Gen25 (www.gen25.com), gevestigd in Amsterdam, implementeert Salesforce (één van de grootste Cloud-leveranciers) en ontwikkelt webapplicaties op het Salesforce platform. De afgelopen jaren is de vraag naar IT-toepassingen sterk toegenomen en heeft Gen25 producten ontwikkeld voor o.a. Schiphol, Spaces, KLM, Suitsupply en Naturalis. Verder lezen


Itho Daalderop neemt een strategisch belang in Virus Free Air

Begin 2015 heeft Itho Daalderop een strategisch minderheidsbelang genomen in Virus Free Air, een specialist op het gebied van indoor air treatment en indoor air quality producten.

Itho Daalderop (www.ithodaalderop.nl) levert innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Het bedrijf streeft ernaar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. Haar assortiment bestaat uit verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op twee locaties, Schiedam en Tiel, en in het Belgische Sint-Niklaas. De onderneming heeft een aanzienlijk marktaandeel in Europa en is wereldwijd actief. In totaal werken er circa 300 medewerkers en heeft een omzet van meer dan EUR 70 mln. Verder lezen


Wocozon sluit een kredietfaciliteit van EUR 45 miljoen bij BNG Bank

Begin 2015 heeft Wocozon een bankfaciliteit afgesloten bij BNG Bank te Den Haag van EUR 45 mln. voor de expansie van haar activiteiten.

Wocozon (www.wocozon.nl) is een onderneming die zich richt op het financieren, installeren en onderhouden van zonnepanelen op daken van woningen van woningcorporaties teneinde de duurzaamheidsdoelstellingen van woningcorporaties op dit vlak te kunnen realiseren. Wocozon werkt landelijk met tal van woningcorporaties. De huurders van de woningen krijgen gratis zonnepanelen op hun dak en wekken daarmee hun eigen stroom op. De opgewekte stroom wordt tegen een korting t.o.v. de normale stroomprijs afgerekend bij Wocozon als zijnde huur voor de zonnepanelen. Dit heeft als voordeel dat de huurders en de woningcorporaties niet hoeven te investeren. De zonnepanelen hebben een lange levensduur waardoor op termijn een aantrekkelijk rendement wordt gerealiseerd bij Wocozon. Verder lezen


Succesvolle groeifinanciering van een innovatieve verpakkingsonderneming

DaklaPack Group is in maart 2015 succesvol gefinancierd bij Deutsche Bank

DaklaPack Group (“DaklaPack”) beoogt met de nieuwe financiering de groei te versnellen en de export fors te laten toenemen.

DaklaPack (www.daklapack.com) is een innovatieve verpakkingsonderneming met een uitstekend trackrecord gevestigd in Lelystad. Het bedrijf kent 3 activiteiten en vijf productgroepen:
1) handel in (hersluitbare) verpakkingen,
2) productie en afvullen van verpakkingen, en
3) maatwerkoplossingen voor verpakkingen ten behoeve van industriële, verzend-, gelamineerde, promotionele en medische verpakkingen.

Verder lezen


ICP adviseert bij de verkoop van mondiale speler actief in de offshore olie en gas industrie

Begin Q3 2014 heeft ICP Sypack geadviseerd in de verkoop aan Doedijns Group International (DGI). Het bedrijf is een mondiale speler actief in offshore olie & gas markt en gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van Helicopter Refuelling Systems. Sypack installeert haar systemen op offshore boorplatformen, boorschepen, luxe jachten en ijsbrekers. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf Chemische Injectie Systemen en levert het reserve  onderdelen. Afnemers van de producten zijn zowel eindgebruikers als bouwers van offshore platformen. Verder lezen


De 8 alternatieven voor bankfinanciering

In de afgelopen jaren is de gang naar de bank voor een financiering steeds moeilijker gebleken. De eisen die banken stellen aan kredieten zijn structureel strenger geworden. Banken moeten voldoen aan hogere kapitaaleisen en willen minder risico lopen. Vooral kredieten van bedragen tussen de EUR 50.000 en EUR 500.000 zijn voor ondernemers moeilijk te krijgen bij de gevestigde financiële instellingen, zeker als de resultaten de afgelopen jaren onder druk hebben gestaan of als men actief is in een sector die krimpt zoals bijv. de automotive sector.

Dit schaadt de economie, want tussen de ondernemers die afgewezen worden en die daardoor niet kunnen investeren, zit misschien wel een aankomende Apple of Talpa.

De grote vraag is: Welke alternatieven zijn er voor het MKB, afgezien van lenen bij de bank, aandelen uitgeven, informal investors zoeken en ‘fools, family en friends’?

Download hier het complete artikel (pdf).


ICP adviseert Mecom Plc bij de verkoop van Media Groep Limburg

Mecom Group Plc, een Britse media groep genoteerd aan de Londense beurs, heeft 100% van haar aandelen in dochteronderneming Media Groep Limburg (MGL) verkocht aan Concentra NV. De verkoopprijs bedraagt EUR 43,5 miljoen, inclusief correcties voor MGL’s verwachte kas- en werkkapitaal positie op de datum van oplevering. De desinvestering is het gevolg Mecom’s strategische herziening uit 2012, gericht op het maximaliseren van de aandeelhouderswaarde. Mecom zal EUR 42,0 miljoen van de opbrengsten gebruiken om haar netto-schuld positie te verlagen.

Verder lezen