Internet handelsplatform en Schoolfruitleverancier Freshweb.nl haalt groeifinanciering op

Freshweb.nl (www.freshweb.nl) heeft een groeifinanciering afgesloten bij het MKB Impulsfonds. Daarnaast is een factoring faciliteit overeengekomen met CS Factoring. De nieuwe financiering draagt bij aan de werkkapitaalbehoefte van de onderneming.

Freshweb.nl heeft zich onlangs wederom met succes ingeschreven op het nationale schoolfruitprogramma. Dit programma, dat door de EU wordt geleid, biedt basisscholen (gratis) drie stuks fruit per leerling per week aan. Daarmee wordt een gezondere levensstijl van jongs af aan gestimuleerd.

Deze nieuwe financiering maakt het mogelijk ruim 600 basisscholen in Nederland van schoolfruit te voorzien.

Highlights van de transactie

  • Freshweb.nl, een online handelsplatform en schoolfruit leverancier heeft een nieuwe groeifinanciering opgehaald bij het MKB Impulsfonds en CS Factoring
  • ICP Corporate Finance heeft Freshweb.nl succesvol geadviseerd bij deze financieringsronde
  • De transactie is in 8 weken afgerond

Jasper van Roon en Peter de Boer, aandeelhouders van Freshweb.nl, over onze dienstverlening:

“ICP Corporate Finance heeft onze financieringscase efficiënt beoordeeld en uitgezet naar hun gevarieerde netwerk. Dit resulteerde in een aantal oplossingen voor ons vraagstuk. Dankzij hun analyse konden wij snel keuzes maken om de financiering betaalbaar en snel te realiseren. ICP Corporate Finance is zeer prettig om mee samen te werken. Wat ons aansprak is hun ‘no nonsens’ aanpak. De kennis over het bankwezen gecombineerd met de ervaring van investeerders maakt dit een aanbeveling waard.”

Rol van ICP Corporate Finance

ICP Corporate Finance heeft Freshweb.nl succesvol geadviseerd bij het vinden van nieuwe groeifinanciering. Hieronder valt onder andere het opstellen van het Financieringsmemorandum, het doorrekenen van cashplanning, het zoeken naar de meest passende financier, het structureren van de financieringen, het voorbereiden en begeleiden van de gesprekken tot en met het uitonderhandelen van de contracten.

Over Freshweb.nl

Freshweb.nl B.V. (hierna: Freshweb), gevestigd in Apeldoorn, is een online handelsplatform opgericht in 2004 en richt zich op lokale AGF (Aardappel Groente Fruit) groothandels in heel Nederland. De onderneming heeft het gat ingevuld tussen de lokale groenteboer en de totaalleverancier. Freshweb is al 10 jaar de AGF leverancier voor de Nederlandse horeca. Acht franchise ondernemingen bieden lokale service door heel Nederland.

De Schoolfruit activiteiten bestaan uit 2 onderdelen: Commercieel schoolfruit en EU schoolfruit (www.schoolfruit.nu). De schoolfruitregeling is een EU programma dat loopt tot en met schooljaar 2019/2020 waarbij basisscholen gratis 3 stuks fruit per leerling per week geleverd krijgen. In Nederland doen basisscholen sinds 2002 mee aan de regeling. Freshweb doet al ruim 10 jaar mee aan de EU schoolfruit regeling en zal het komende schooljaar 120.000 leerlingen op ruim 600 scholen gratis schoolfruit leveren.

Freshweb.nl heeft deze transactie op 24 november 2015 succesvol afgerond.

 

Freshweb-nl

 

Voor meer vergelijkbare transacties zie ook onze overzichtspagina