ICP adviseert Mecom Plc bij de verkoop van Media Groep Limburg

Mecom Group Plc, een Britse media groep genoteerd aan de Londense beurs, heeft 100% van haar aandelen in dochteronderneming Media Groep Limburg (MGL) verkocht aan Concentra NV. De verkoopprijs bedraagt EUR 43,5 miljoen, inclusief correcties voor MGL’s verwachte kas- en werkkapitaal positie op de datum van oplevering. De desinvestering is het gevolg Mecom’s strategische herziening uit 2012, gericht op het maximaliseren van de aandeelhouderswaarde. Mecom zal EUR 42,0 miljoen van de opbrengsten gebruiken om haar netto-schuld positie te verlagen.

MGL is een toonaangevend mediabedrijf in de provincie Limburg en telt ongeveer 250 medewerkers. Het bedrijf publiceert de dagbladen De Limburger en het Limburgs Dagblad. De titels zijn veruit de grootste regionale kranten van Nederland en hebben een totaal marktaandeel van 80% in Limburg. Het gecombineerd aantal abonnees bedraagt ​​140.000 en de kranten bereiken dagelijks meer dan 50% van de bevolking in Limburg. Sinds 2006 was het Nederlandse bedrijf volledig in handen van Mecom.

De transactie wordt gesteund door De PersGroep, de moedermaatschappij van De PersGroep Publishing NV, dat op 30 juni 2014 een voorgesteld bod heeft uitbracht op de aandelen van Mecom. Op dit moment is Mecom actief in het Nederlandse media landschap via dochteronderneming Koninklijke Wegener NV.

Namens ICP Corporate Finance heeft Rob van Schaik Mecom geadviseerd bij de verkoop. ‘’Het was een uitdagende transactie, maar de combinatie van een slimme dealstructuur, een betrokken opdrachtgever en goed team van adviseurs heeft Mecom goede waarde opgeleverd.’’ Van Schaik heeft Mecom geadviseerd sinds haar intrede in de Nederlandse uitgeversmarkt.

MGL - nl